vrijdag, februari 27, 2009

Bezoek Dr. Chuck aan Vrije Universiteit
Toen ik Chuck in januari mailde met de vraag of hij nog op de hoogte was van onderwijsontwikkelingen op basis van de Google App Engine antwoordde dat hij dat hij bezig was met Cloudsocial (http://www.cloudsocial.org/). Bovendien ging hij binnenkort toch naar Zuid-Afrika (?) en moest toch overstappen via Schiphol. Hij was gaarne bereid om ons de Vu een bezoek te brengen. Deze gelegenheid hebben we met beide handen aangegrepen. Vrijdag 20 feb heeft hij ons bezocht. Naast CloudSocial hebben we het natuurlijk ook over Sakai gehad. Wat vooral goed viel bij mijn collegae was de presentatie van Sakai 3. Het ziet er natuurlijk wel goed uit.
Zoals je wellicht weet zitten we bij de VU in een evaluatieproject van Blackboard en kijken ook naar mogelijke alternatieven.
Sakai was bij de VU al een systeem waar serieus naar werd gekeken en is mede door het bezoek en presentatie van Chuck alleen maar interessanter geworden. Wij kijken dan ook met veel interesse uit naar Cambridge en Georgia Tech die van de zomer met Sakai 3 gaan starten.

O ja, de Sakaiger is ook op de VU gesignaleerd.... (zie foto)

1 opmerking:

  1. Thank you for this useful post!

    Do you want to work home-based? With internet access, Unemployed pinoys (UEP) can provide you a job where you can work at home and earn money while being able to spend time with your family or loved ones at home.

    Join us now at http://www.unemployedpinoys.com

    BeantwoordenVerwijderen